Skip to content

Sport verbindt

Sporten is fantastisch. Het geeft eigenwaarde, iets om naar toe te werken. Ieder op zijn eigen niveau, met zijn eigen sport. Al ver in de oudheid waren er vormen van sport en competitie, of het nou worstelen was bij de Grieken of vroege vormen van voetbal in Engeland. Het is een universeel bindmiddel, teamsporten en evenementen geven ons mooie gezamenlijke ervaringen.

De moderne sport is echter ook belastend voor natuur en milieu. De sector is groot en het materiaalverbruik is enorm. Een soort van oneindige wapenwedloop van marketing, productinnovatie en bewijsdrang, levert elk jaar honderden nieuwe modellen voetbalschoenen, tennisschoenen en racefietsen op. Die zijn niet altijd nodig, maar worden soms gewoon geproduceerd om het systeem draaiende te houden. Het waanzinnige salaris van Messi en Ronaldo moet ook betaald worden.

Focus op verandering

Reductione streeft er naar sportbeoefening zo min mogelijk belastend te laten zijn. We focussen ons op initiatieven en oplossingen in de markt die het huidige systeem veranderen. Dat doen we door inspirerende berichten,  een webshop gericht op behouden wat er al is en door onze “Code Reductione“.

Strava club

Gebruik je al Strava? Word dan lid van onze “Code Reductione” Strava Club!

Recente Strava activiteiten

Sport jij al bewust?

Streef naar sportbeoefening die zo min mogelijk belastend is voor het milieu.

Back To Top